Yumeiho – japanska masaža

Nepravilno držanje uzrokuje poremećaj ravnoteže cijelog tijela i onemogućava pravilan rad unutrašnjih organa, te može dovesti do pojave mnogih bolesti. Simetrija je prvobitno, normalno i zdravo stanje ljudskog tijela. Prema japanskom terapeutu i osnivaću Yumeiho terapije Masayuki Saionji kad je tijelo simetrično, mišići i tkiva su meki, a cirkulacija krvi dobra. Ukoliko dođe do poremećaja te ravnoteže i tijelo izgubi prvotnu simetriju, može doći do nastanka problema lokomotornog sustava, ali i razvoja bolesti unutrašnjih organa.

Yumeiho masažom ponovo se uspostavlja simetrija tijela, ublažavaju ili uklanjaju bolovi u leđima i vratu, neki oblici glavobolja te bolovi vezani uz kralježnicu. Pozitivno djeluje i na brojne druge tegobe koje nastaju kao posljedica poremećaja težišta Terapija je sačinjena od tri komponente koje se međusobno izmjenjuju i nadopunjuju.

Prva sadrži metode gnječenja, a druga metode pritisaka. Njihova je svrha omekšavanje i opuštanje mekih tkiva. Treća komponenta obuhvaća metode namještanja koštano-zglobnih struktura.

Yumeiho masažom preveniraju se različiti problemi lokomotornog sustava, daje dobre rezultate u spriječavanju bolova i deformiteta koštano-zglobnog sustava i unutarnjih organa.

U praksi se pokazao vrlo uspješnim u rješavanju mnogih tegoba kao što su: diskopatija, skolioza, mialgija, spondiloza, asimetrija koštanog i mišićnog sustava, razlika u duljini nogu, mensturalne tegobe, konstipacija, dijareja, gojaznost, hipertenzija, hipotenzija, sterilitet, migrena, stres…

Dijagnoza se postavlja prema simptomima koje terapeut utvrđuje na temelju promatranja lica, položaja ramena, držanja tijela dok osoba hoda, stoji i sjedi. Zatim pacijent legne potrbuške, pa se u tom položaju procjenjuje napetost mišića i duljina nogu, te je li došlo do rotacije zdjelice. Terapeut tijekom rada pod prstima osjeća koja su područja napeta, a koja nisu, te prelazi preko njih ponovo pokušavajući uspostaviti ravnotežu lijeve i desne strane. Masaža/terapija se u pravilu provodi jedanput tjedno, a ovisno o težini problema traje od 30 pa do 90 minuta.

Tijekom tretmana pacijent je odjeven u udobnu pamučnu odjeću. Terapija/masaža se provodi u sjedećem/klečećem položaju, te u ležećem položaju na strunjnači. Yumeiho se može provoditi u svim dobnim skupinama. Kod djece već od 4. mjeseca, Yumeiho je od velike pomoći i trudnicama koje, zbog težine trbuha, često imaju velikih probleme s leđima. Kako trbuh u trudnoći raste, tako se mijenja težište uslijed čega se javljaju bolovi u leđima, vratu, glavobolje i sl. Tretmani se u pravilu ne izvode kod osoba koje boluju od hemofilije, zaraznih bolesti, kod psihijatrijskih bolesnika (u slučaju paranoja i sličnih poremećaja), osoba s glaukomom, herpes zosterom, upalama krvnih žila te diskus hernije u akutnoj fazi.

YUMEIHO 2 STUPANJ