Masaža

Masaža postoji još od pradavnih vremena. Kao sredstvo liječenja prvi put se pojavljuje još prije 3000 godina prije Krista.

Tijekom niza godina masaže su se „dopunjavale“ raznim tehnikama, a sa razvojem medicine uz masažu su se koristila i raznorazna ljekovita ulja i masti, te manipulacije.

Preko kože masažom djelujemo na mišićni, živčani i limfni sustav. Čovjek instiktivno trlja bolno mjesto kako bi postigao opuštanje i olakšanje.

S obzirom na pritiske modernog načina života, premalo kretanja, sjedilački način života i stres utječu na povećan broj oboljenja lokomotornog sustava već kod mladih osoba pa i djece. Masaža je jedno od najprihvatljivijih i najdostupnijih tretmana u rješavanju istih.

Masažom ćemo djelovati na bolne i ukočene mišiće, a dodir ruku na tijelu istovremeno ublažava mentalni stres i vraća emocionalnu ravnotežu.

Mi masažu koristimo kao sredstvo opuštanja i relaksacije, te kao dopunsko sredstvo u tretmanima protiv bolnosti.

Kod masaže je važno prije svega osigurati ugodan i topao ambijent, ulje koje najbolje odgovara tipu masaže i vješte ruke terapeuta.

MASAŽE KOJE MI NUDIMO :

Medicinska masaža ima za cilj opustiti bolne i napete mišiće, ima vrlo povoljan učinak na uklanjanje miogeloza, mišićnih spazama, te dovodi do osjećaja opuštenosti. Pojačava cirkulaciju, te opskrbljuje tkivo kisikom.

Antistres masaža uz lagane i opuštajuće pokrete koristimo i eterično ulje lavande koja svojim mirisom snažno djeluje na emocije i duh te potpomaže duboku relaksaciju i mentalno opuštanje.

Refleksna masaža stopala je jedna od najstarijih oblika masaža. Refleksoterapija se može provoditi na dlanovima i na stopalima, iako se stopala češće tretiraju radi većeg broja živčanih završetaka. Masažom stimuliramo određene točke kojima dovodimo do poboljšanja mnogih zdravstvenih tegoba.

Anticelulitna masaža koristi tehnike intenzivnije masaže i dubokog pritiska na dijelovima tijela nakupljenog celulitom. Ova masaža intenzivno stimulira mikrocirkulaciju te uz pomoć anticelulitnog ulja pospješuje razgradnju celulita.